ON GRİD Sistem

ON GRID Sistem Nedir?

Mühendislikte Grid, elektrik şebekesi anlamına gelmektedir. Şebekeye bağlı çalışan sistemlere On Grid sistemler denir. Şebekeyle bağlantılı solar paneller tarafından üretilen elektriği, depolamadan, anlık olarak üretildiği yerden, tüketildiği ve fazlasının şebekeye verilmesine dayalı olarak çalışması için kurulan sistemlerdir.

On Grid güneş enerjisi sistemleri büyük ölçekte arazi ve çatı tipi olabileceği gibi bireysel konutların elektrik ihtiyacını karşılayabilecek mikro GES şeklinde de yapılabilmektedir.

Bu tür solar sistemler, evsel kulanım veya yüksek güçte santral sistemlerinde kullanılır. Güneş panelleri tarafından üretilen elektrik, merkezi şehir sistemine bağlı yüksek çevrim gücü olan inverterler ile şebekeye iletilir. Amaç çatınızda üretilen elektrik ile hem faturalarınızın maliyetini düşürmek hem de fazla üretilen elektrik ile küçükte olsa bir kazanç sağlamaktır.

Tüm dünyada artan hava kirliliği ve enerji ihtiyacını karşılamak için doğal kaynaklarından elektrik enerjisi üretimi hızla artış göstermektedir. Her alanda artan enerji ihtiyacının çözüm yolu yenilenebilir enerji kaynaklarından geçmektedir. Devlet veya devlet destekli kurumların, güneş enerji santralleri inşası, güneş tarlaları kurulması ve enerji üretimi için yaptığı GES teşvikleri bulunmaktadır.

Sistemde depolama işlemini, bağlı bulunan şehir şebekesi üstlenmektedir. Güneş paneli tarafından üretilen doğru akım (DC) elektrik, On Grid İnverter aracılığıyla alternatif akım (AC) elektriğe dönüştürülür. On Grid İnverterler, Mppt özellikleri sayesinde yüksek enerji dönüşümü yapmaktadır. Üretilen elektrik öncelik olarak kurulum noktasındaki elektrikli cihazların tüketiminde kullanılır. Kullanımdan artan elektrik ise çift yönlü sayaç üzerinden şehir şebekesine gönderilir. On Grid Güneş Enerjisi sistemlerinde aylık mahsuplaşma yöntemi uygulanır ve fazla elektrik satılabilir. MPPT (Maximum Power Point Tracking - Maksimum Güç Noktası Takipçisi): Güneş enerjisi paneli ile üretilen elektrik enerjisinin, aküleri daha verimli şekilde şarj etmesi için kullanılan bir tekniktir.

Şebeke Bağlantılı (On Grid) Güneş Enerjisi Sistemlerinin Avantajları

Yatırımcılarına finansal avantajlar sağlamanın yanı sıra, çevresel etkiyi azaltma ve enerji bağımsızlığı gibi önemli faydalar sunarak sürdürülebilir bir enerji geleceğine katkıda bulunmalarını sağlar.

  • Enerji Faturasında Tasarruf
    Güneş enerjisi sistemi sayesinde ev veya işyerinin elektrik ihtiyacının bir kısmı veya tamamı güneş panelleri aracılığıyla karşılanabilir. Bu durumda, enerji faturalarında önemli tasarruf sağlanabilir.
  • Gelir Elde Etme
    Fazla üretilen elektrik şebekeye satılabilir ve bu şekilde gelir elde edilebilir. Ürettiğiniz fazla enerjiyi şebekeye satarak, elektrik şirketinden ödeme alabilirsiniz. Güneş panellerinin 25 yıl ömür beklentisi olduğundan birkaç yıl içinde maliyetini kâra çevirerek uzun vadeli bir yatırım sağlayacaktır.
  • Esneklik
    İstenilen boyut ve alana göre sistem kurulumu yapılabileceği için esnek bir yapıya sahiptir. Alan yeterli olduğu takdirde sistemin kurulu gücü eklenecek yeni panellerle arttırılabilmektedir.
  • Çevresel Duyarlılık ve Yeşil İmaj
    Güneş enerjisi temiz ve çevre dostu bir enerji kaynağıdır. Bu sistemi kullanarak karbon ayak izinizi azaltabilir ve çevresel sürdürülebilirliğe katkıda bulunabilirsiniz. Ayrıca, yeşil enerji kullanımıyla çevresel olarak duyarlı bir imaj oluşturabilirsiniz.
  • Enerji Bağımsızlığı ve Güvencesi
    Güneş enerjisi sistemi sayesinde kendi elektrik ihtiyacınızın bir kısmını veya tamamını karşılayabilir ve enerji bağımsızlığına ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda şebekeye bağlı olduğunuz için enerji güvencesi de sağlanmış olur.
  • Artan Gayrimenkul Değeri
    Güneş enerjisi sistemi kurmak, evinizin veya işyerinizin değerini arttıracaktır. Güneş Enerjisi Sistemleri enerji verimliliği ve çevresel sürdürülebilirlik açısından değerli bir yatırım olarak görülmektedir.
  • Hükümet Teşvikleri ve İndirimlerinden Yararlanma
    Güneş enerjisi kullanımını teşvik etmek amacıyla hükümet tarafından dönem dönem değişen teşvikler ve indirimler sunulmaktadır. Bu teşviklerden yararlanarak güneş enerjisi sistemlerini daha uygun maliyetlerle kurabilirsiniz.
  • Sosyal Sorumluluk ve Katkı
    Güneş enerjisi kullanarak fosil yakıtlara olan bağımlılığı azaltır ve çevreye duyarlı bir enerji kullanıcısı olarak sosyal sorumluluğunuzu yerine getirirsiniz.

Şebeke Bağlantılı (On Grid) Güneş Enerjisi Sistemlerinin Kullanım Alanları

Bugün dünya genelinde yenilenebilir enerji kaynaklarından en çok artışı gösteren güneş enerjisidir. Düşük maliyeti, kolay uygulanabilir olması ve yatırılan paranın kısa sürede kazanç olarak geri gelmesi güneş enerjisini tercih sebebi yapmaktadır.

  • Şehir elektriği kullanılan konutlar
  • Otel ve apartlar
  • Güneş enerjisi santralleri
  • Organize sanayi bölgeleri ve şehir içindeki işletme ve fabrikalar
  • Çiftlikler
  • Soğuk hava depoları
  • Tarımsal sulamalar
  • Alışveriş merkezleri


WhatsApp
Hemen Ara